30 Ekim 2008 Perşembe

BUSOLUK


Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda bireylerdeki sosyal sorumluluk bilincini artırmak, çeşitli proje ve organizasyonlarla bu bilinci çevresine yayarak hayata olumlu katkı sağlamayı amaçlayan bireylerle, bu amaca yönelik faaliyetler düzenlemek üzere kurulmuş bir kulüptür.

BUSOLUK (Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü) , ilk olarak "Parlayan Çiçekler" aktivitesiyle kendini göstermiştir. Gönüllülerimiz birtakım temel çocuk gelişimi eğitimleri alarak Göztepe Semiha Şakir Çocuk Yuvası'nda bulunan çocukların kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla her hafta sonu olmak üzere dönemlik aktivitede bulunmuşlardır.

Parlayan Çiçekler projesinin yarattığı olumlu etki, bizi mutlu etmekle beraber yeni projeler adına yüreklendirdi. Parlayan Çiçekler, Anadolu Çiçekleri olarak Anadolu'ya yayıldı. Sivas Suşehri İlçesi Eskimeşe Köyü BSİ İlkokulu'nda okuyan yirmi öğrencinin kişisel ihtiyaçları giderildi. Bu yardımlar süresinde öğrencilerin okulunun fiziksel yetersizliği de asıl müdahale edilmesi gerekli bir konu olarak karşımızdaydı. Kulübümüz yönetim kurulu üyeleri, tatilleri süresince okulun ek derslik ihtiyacını giderdi. Odunluk olarak kullanılan sınıfı sosyal aktivite merkezi hale getirildi ve mevcut sınıflarının da şartları iyileştirildi.

Anadolu Çiçekleri projemizin ikinci ayağı Diyarbakır Silvan İlçesi'ndeydi. Dorukardı Mezrası İlköğretim Okulu'na okulumuzda toplanan yardımları bizzat götüren kulüp üyelerimizin karşılaştıkları manzara karşısında payımıza düşenlerin bu kadar olmadığını gördük. Sözkonusu okulda, sadece tek derslikte bir çok sınıfın bir arada okutulması eğitimlerini imkansız hale getiriyordu. Altmış öğrencinin birarada eğitim gördüğü okulda, kulübümüz çalışmalarına devam ederek ek derslik yaptırma projesine başlamıştır. Şuan mekan tasarımı, kaynak arayışı aşamasında olan projemiz çalışması devam ediyor.

Attığımız her adımda, yaşadığımız mutluluk buruk bir hüzne dolaşıyor; okyanusta bir damla olmanın huzuru, içinde bulunduğumuz okyanusun büyüklüğü karşısında çok küçük kalıyordu. Yaptığımız araştırmalarla gücümüzün yettiği oranda ihtiyacı olan okullara da yardım göndermekteyiz. Şuan Gaziantep Şehit Kamil Bozobası Köyü B.S.İ Okulu'nda okuyan yirmi öğrenciye giyecek, kitap, kırtasiye, yardımları topluyoruz.

Tüm bu çalışmalar bizi yüreklendirerek bireyin gücünün aslında nasıl da büyük olabileceğini, içinde yaşadığımız toplumun bizden ibaret olmadığını ve varlığımızın hepimize destek olması gerektiğini bir kere daha anlattı. Bu bağlamda her anlamda katkı, öneri ve desteğinizi bekliyoruz.